Dijbeenlift

Een dijbeenlift kan helpen als je last hebt van een slappe of hangende huid aan de binnenkant van de bovenbenen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie. 

Afspraak maken

HEADER - behandeling bovenbeen (website)

Klachten en oorzaken

Na gewichtsverlies kan een overschot van huid aan de binnenkant van de bovenbenen ontstaan. Dit kan ongemak veroorzaken bij het lopen en het uiterlijk van de benen beïnvloeden. Een dijbeenlift kan helpen om overtollige vet- en huidweefsel aan de binnenkant van het dijbeen te verwijderen. Dit resulteert in strakkere en beter gevormde bovenbenen. 

Verslapping van de huid aan de binnenkant van de bovenbenen kan klachten veroorzaken als: schuren tijdens het lopen, huidirritatie en een ontevreden gevoel over het uiterlijk van de benen. 

Meer informatie over dijbeenlift

Behandelingstraject

1. Verwijzing

Heb je last van je overtollig huid? Dan is het belangrijk dat je eerst een doorverwijzing van je huisarts hebt. Maak daarom een afspraak bij je huisarts. Vertel waar je last van hebt en vraag om een verwijzing naar Franciscus Focus. 

1. Eerste consult

Tijdens het eerste consult neem je plaats bij een van onze ervaren plastisch chirurgen. We luisteren naar jouw klachten en wensen en doen lichamelijk onderzoek. Ook bespreken we je medische geschiedenis en eventuele eerdere behandelingen. 

De specialist legt duidelijk uit welke mogelijkheden er zijn en welk resultaat je kunt verwachten. Je krijgt uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Op basis van dit gesprek stellen we samen een persoonlijk behandelplan op.

2. Behandeling

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen. Het teveel aan huid wordt verwijderd. Eventueel wordt het teveel aan vet verwijderd door middel van liposuctie. De wonden worden gesloten met oplosbare onderhuidse hechtingen. Vaak worden drains (flexibele buisjes) geplaatst om overtollig wondvocht af te voeren. 

Vergoeding

De kosten van een buikwandcorrectie worden door de zorgverzekering niet altijd vergoed. Als de plastisch chirurg de operatie noodzakelijk vindt, wordt een aanvraag tot vergoeding ingediend bij jouw zorgverzekeraar. Als deze aanvraag door de zorgverzekeraar wordt afgewezen, kan de operatie alleen doorgaan als de kosten zelf worden betaald. Als je samen met de plastisch chirurg besluit tot een operatie krijg je een opgave van de totale kosten toegezonden. De kosten moeten zijn voldaan voordat de operatie plaatsvindt.

Dit team staat voor je klaar

E.M.L. Corten

Corten, E.M.L plastisch chirurg
Plastisch chirurg

M. de Kraker

Kraker, de M. plastisch chirurg
Plastisch chirurg

M.J. Cornelissen

Cornelissen, M.J. Plastisch Chirurg.png
Plastisch Chirurg

M.A.M. Mureau

Mureau, M.A.M. plastisch chirurg
Plastisch chirurg

Zijn dit jouw nieuwe collega's?

Trek de stoute klompen aan!

Werken bij Franciscus